Læsning

Optimal Læring tilbyder både individuelt tilrettelagte læsekurser samt Alkalær forløb. Læse mere om de forskellige muligheder nedenfor.

Alkalær er sat sammen af ordene Alle kan lære og understreger dermed det faktum, at alle med et velfungerende sanseapparat, et sprog og som er motiverede for at lære at læse, kan lære at læse. Materialerne i Alkalær er opbygget efter Læsetrappen, hvor der er en naturlig progression i læseudviklingen. Vi færdiggør et trin, før vi arbejder henimod det næste. Materialerne er både systematiske og grundige, hvilket også betyder, at der ofte repeteres, så det man lærer sidder bedre fast. Når materialerne suppleres med undervisning samt støtte og opbakning i hjemmet, kan alle lære at læse. 


Undervisningen i Alkalær kredser om fire moduler. Søde ord, Drilleord I, II, III og IV. Modulerne er udarbejdet i forlængelse af hinanden, så Drilleord I er den naturlige efterfølger til Søde ord osv. Modulerne kan købes separat i webshoppen, og du kan som forældre vurdere, om du og dit barn ønsker undervisningen sammen, eller om dit barn skal deltage på et hold med maks. 3 elever.

Læsning

Uanset hvilken model I ønsker, er der opgaver der skal laves derhjemme og der skal repeteres undervejs i forløbet. Hvis forløbet skal lykkedes, er det vigtigt at huske, ”at det er det daglige dryp, der udhuler stenen”, det er daglig træning og løbende repetition, der er afgørende for, om dit barn får det optimale ud af forløbet. Jeg skal naturligvis nok gennemgå alle de nye ting, høre om tingene fra sidst sidder fast og gøre det hele sjovt og spændende, men der skal daglig træning til, for at opnå den sikkerhed der skal til for at blive en livslang læser.

Modul I

Modul II

Forskellige forløb


Modul I Søde ord

Her lærer vi bogstavernes navn, form og lyd.  Du lærer om hårde, lange og korte vokaler, samt konsonantklynger og stavelsesdeling. Alt sammen ting som gør dig i stand til at læse lydrette ord.

Vi arbejder systematisk og du laver opgaver derhjemme, så vi sammen kan sikre, at du kommer trygt og godt op ad læsetrappen.

Modul I leder henimod næste trin på læsetrappen, som er de ikke lydrette ord også kaldet Drilleord.


Forudsætninger:

Du skal være motiveret for at lære at læse.

Er du et barn, skal du have dine forældres opbakning og hjælp til hjemmeopgaverne.

Modul II Drilleord

Her lærer du det hemmelige alfabet at kende, som kan hjælpe dig til at læse ikke-lydrette ord. Ca. 97% af ordene på dansk er ikke-lydrette. Ved at arbejde fonologisk med lydene i det hemmelige alfabet, bliver du i stand til at læse og stave de 120 mest anvendte ord.

Modul II er den naturlige fortsættelse af Søde ord.


Forudsætninger:

Du skal være motiveret for at lære at læse.

Er du et barn, skal du have dine forældres opbakning og hjælp til hjemmeopgaverne.

Du skal have gennemgået Søde ord modulet, eller have tilsvarende læsekompetence.

Modul III

Modul III Drilleord II

Drilleord II er den naturlige fortsættelse af Drilleord I. Her arbejder du med konsonantskifte, stumme bogstaver og orddeling. Derudover begyndes arbejdet med læseforståelsen. Du vil blive lære betydningen af forskellige nye ord, som du selv kan bruge i andre sammenhænge.


Forudsætninger

Du skal være motiveret for at lære at læse.

Er du et barn, skal du have dine forældres opbakning og hjælp til hjemmeopgaverne.

Du skal have gennemgået Søde ord modulet og Drilleord I eller have tilsvarende læsekompetence.

Modul IV

Modul IV

Ved at arbejde med Drilleord III kommer du op på læsetrappens sidste trin. Gennem mappen lærer du om vokalrækkerne, du får en bedre læseforståelse og oparbejder en læserutine. En læserutine er utrolig vigtig i forhold til at holde alt det, du har lært ved lige.


Forudsætninger:

Du skal være motiveret for at lære at læse.

Er du et barn, skal du have dine forældres opbakning og hjælp til hjemmeopgaverne.

Du skal have gennemgået de foregående moduler, eller have tilsvarende læsekompetence.

  Individuel

Individuelt læsekursus


Et individuelt læsekursus er et særligt tilrettelagt forløb for dit barn. Forløbet hjælper med at fastholde læsetræningen og skaber et løft af læsningen.


Forudsætninger


Dit barn skal være motiveret for at lære.

Du skal ligeledes støtte dit barn i arbejdet med hjemmeopgaverne.


Kontakt:

Charlotte Bjørkman Jensen


Email: Charlotte@optimallaering.dk


Telefon: 30270332


CVR-nr: 32409261Adresse:


Thomas Helsteds Vej 18 


8660 Skanderborg

Copyright. All Rights Reserved